Magyarország tele van ilyen pszichopatákkal...

Egyháza mögé bújt...
A fizikai erőszak után itt az ideje, hogy a társadalom megismerje a lelki terror működési mechanizmusát, kiváltó okát, a lelki terror technikáját és biztos jeleit, s szembenézzen annak pusztításával.

Egy egész társadalom megbetegedhet attól a kultúrától, amelyben pszichopaták töltenek be mindenféle irányító és vezető funkciókat, akik lelki terror alatt tartják az embereket, szétzúzzák bennük mindazt, ami az embert emberré teszi. 
Ahogy Cseh László mondja, ennél nincs nagyobb pusztítás nincs, ez a legsúlyosabb erőszak és bűn, amit egy emberrel szemben el lehet követni. 

A lelki terror alapvetően a hamis tekintély, a megfélemlítés és a kiszolgáltatott helyzet hármas kombinációjára épül. A diktátor különleges szerepét és jelentőségét, hamis tekintélyét elfogadó ember máris veszélyben van, ha enged a megfélemlítésnek, a kárhoztatásnak, a megalázásnak, személyisége lerombolásának, s nem tudja valamilyen oknál fogva a kiszolgáltatott helyzetét megváltoztatni. Az ilyen emberek lelki rabszolgák lesznek, elveszítik az önállóságukat, szabad akaratukat, jobb esetben kettős életet élnek, mert képesek kívülről látni saját helyzetüket, de változtatni nem tudnak. 

Németh Sándor tömegesen zúzza össze a neki kiszolgáltatott emberek személyiségét, hogy a személyétől függővé tegye őket. A prédikációkat használja ehhez, miután mindenki bűnös ember, ezzel tudja őket kárhoztatni, megfélemlíteni, vádolni, lerombolni, lelkileg összetörni, és önmagától függő helyzetbe hozni. 

Mert ő az, aki kárhoztat, és ő az, aki saját akaratából megigazít, ha akar. Ennek semmi köze a Bibliához, különösen nem a megváltáshoz. A kárhoztatás egy nárcisztikus pszichopata, egy súlyosan beteg személyiség kezében gyilkos fegyver.

Magyarország tele van ilyen pszichopatákkal...
Repkó József


Bocs, de ez a hely az én világom! Itt azzal foglalkozom, ami engem is érdekel, vagy tetszik.
Amikor képet, vagy videót látsz a bejegyzéseimben - az nem véletlen - van funkciója...
Hirdetésre ott a Pepita Hirdető - MultiApro oldalam.

Újabb Régebbi